4:e Nordiska Zooarkeologiska Mötet

Lund, 20-22 oktober 2022

Välkommen till det 4:e Nordiska Zooarkeologiska Mötet!

Det Nordiska Zooarkeologiska Mötet har vuxit till ett viktigt och värdefullt nätverk för animalosteologer, verksamma i Norden. Innan pandemin var mötet årlig, och blev snabbt ett populärt forum där olika arkeologiska branscher möts, t.ex. uppdragsarkeologin och akademin. Vi har i och med detta forum en möjlighet att få diskutera, nyansera och ventilera våra erfarenheter på ett nationellt plan. Mötet ger en inblick i vad som händer inom ämnet just, över pågående forskning och ny kunskapsproduktion.

Vår plan var initialt att mötet skulle hållas 2020, men pga av covid19-pandemin har vi fått skjuta upp det flertalet gånger. Men nu äntligen, känner vi oss bekväma med att bjuda in till Mötet. Vår förhoppning är att tråden tas upp och att vi kan passa vidare bollen till nästa arrangör till nästa år. I år börjar vi med traditionellt hygge. Därpå följer två dagars presentationer och diskussioner, vilket rundas av med ett besök på Historiska Museet. På söndagen anordnar vi en utflykt för de som vill följa med. Vi har valt att inte ha tematiska sessioner. Vi vill istället få en bred översikt över vad som är på gång inom ämnet: forskningsprojekt, utgrävningar, tankar, metodutveckling, från alla sektorer zooarkeologiskt relevanta. På detta sätt kan vi gemensamt inom Mötet scanna av vad som är nytt inom nordisk zooarkeologi.

Om du har några funderingar, kontakta Stella (stella.macheridis@ark.lu.se), Adam (adam.boethius@ark.lu.se) eller Ola (ola.magnell@arkeologerna.com)

Välkommen!

organiseringsgruppen gnm
Stella, Ola and Adam

 

Generellt

Mötet äger rum på LUX (Helgonavägen 3). LUX ligger ungefär 15 minuter från centralstationen (20 minuter om det blåser, och det gör det ganska ofta i Lund). Du hittar en karta och annat i fliken "Praktisk information". En del är inte översatt från engelska. Där finns även en karta över LUX.

Du kommer till Lund via tåg, buss, eller något annat sätt. Kastrup är närmaste flygplatsen, om du inte åker via Malmö. Tåget från Kastrup tar ungefär 35 minuter. Men vi uppmuntrar att åka tåg, särskilt om du reser inom Sverige, eller från Danmark.  Biljetter köper du i förväg på skanetrafiken.se eller sj.se

Du måste ordna ditt eget boende. Lite tips på sådant finns i fliken "Praktisk information". Det går bra att fråga oss också, om du har några funderingar.

Viktiga datum och info

31 augusti - Deadline för registrering och anmälan om presentation

Vill du presentera? Skicka en titel och abstract (max 300 ord) till Ola.magnell@arkeologerna.com

För att registrera dig till mötet och betala in, gå till sidan "Register". Mötesavgiften är 350 SEK (262.5 exkl moms 25%). Den inkluderar hygge, fika and lunch för sessionsdagarna. Ange matpreferenser/ eventuella allergier i registreringsformuläret. Middagen 21 oktober organiseras, men kommer inte täckas av avgiften, utan den betalar du själv.

Sidansvarig: stella.macheridisark.luse | 2022-04-11