Kvällsprogram

Kvällsprogram 15 maj 2018

Konferensmiddag

Klockan 18.30 välkomnar vi er till middag i Lunds gamla hypoteks fantastiskt vackra lokaler. Själva byggnaden med sitt anrika förflutna firar 100 år 2018! Den är belägen helt centralt, snett emot domkyrkans huvudentré. Middagen inleds med mingel, fördrink och tilltugg på Hypotekets gräsklädda tak, med fantastisk utsikt över Lunds innerstad! 19.00 sitter vi till bords.

http://hypoteket.se/
 

Guidade turer

Före middagen finns det möjlighet att ta del av Lunds historia och kulturarv, antingen genom en guidad tur i staden av Lundaprofilen Jacques Schultze eller en guidad tur på det världsunika Skissernas museum.

OBS! Antalet platser på dessa turer är begränsat och därför gäller principen först till kvarn.

Guidad tur alternativ 1: Anmärkningsvärda akademiker och underligheter i Lunds förflutna

Jacques Schultze har i många år hållit sina roliga och alltid mycket välbesökta guidade turer i Lund. Denna kväll bjuder han på en specialkomponerad tur och lovar att bjuda bland annat på anekdoter om intressanta och excentriska akademiker och andra lundensare ur stadens förflutna. Turen tar ungefär en timma och utgår från LUX. http://www.spokguiden.com/

Guidad tur alternativ 2: Guidad tur på Skissernas museum

Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art – är ett unikt konstmuseum även med internationella mått mätt. Museet har fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. Lokalernas äldsta delar är från 1882 sedan dess har de utvidgats och byggts till i flera faser. De senaste tillskotten stod färdiga så sent som hösten 2016. Turen tar 45-60 minuter.

https://www.skissernasmuseum.se/
Sidansvarig: marita.ljungqvistahu.luse | 2017-06-19