SAOB:s halvdagsseminarium

Hösten 2020

Svenska Akademiens ordboksredaktion har nöjet att inbjuda till ett halvdagsseminarium dagen före konferensen, i ordboksredaktionens hus på Dalbyvägen 3 i Lund.

Inom några år är den första upplagan av Svenska Akademiens Ordbok färdigställd och innehållet behöver då kompletteras, rättas och uppdateras, i synnerhet i de tidigast utgivna banden. I den nya digitala upplagan av ordboken kan vi tänka i nya banor vad gäller presentationssätt och innehåll.

Halvdagsseminariet på ordboksredaktionen kommer att ägnas åt den framtida revideringen. Vi inbjuder alla som vill utveckla önskemål och förslag angående revideringen, såväl stort som smått, att anmäla ett inlägg vid seminariet. Inlägget kan exempelvis beröra följande frågor:

Vad ska ordboken beskriva? Saknas någon informationskategori?Är något onödigt? Hur kan presentationen göras tydligare?

Mingla efteråt...?

Efter halvdagsseminariet, på eftermiddagen, anordnas ett mingel hos SAOB, vilket inkluderar snacks (kostnadsfritt). Observera att alla är välkomna att delta vid minglet, även om man inte deltar i halvdagsseminariet. Vill du delta i minglet behöver du dock kryssa i det i webbformulären, som du finner i högerspalten på denna sida. 

Länk till Webbformulär

Klicka på webbformulär, så kommer du till formuläret där du kan anmäla deltagande och inlägg.

Sidansvarig: SSH16nordlund.luse | 2020-06-26